Kobingo

Så kallad kobingo är något riktigt unikt, som de flesta nog inte har så stor erfarenhet av, och det är inte så konstigt, för kobingo är något riktigt udda, som nog måste upplevas för att man ska förstå det till fullo. I denna artikel tänkte vi dock försöka oss på att förklara något så när vad kobingo egentligen är, men om du tycker att det låter som något för dig, rekommenderar vi verkligen att du försöker leta upp ett ställe där du kan spela kobingo, för att uppleva det i verkligheten. Kobingo är nämligen något som är riktigt svårt att förklara!

Likheter mellan kobingo och vanlig bingo
Vanlig bingo, som du kan spela i bingohallar och på internet casinon med mera, har inte så mycket gemensamt med kobingo som man kan tro. Den likhet som finns är att spelplanen i kobingo är indelad i flera olika rutor, precis som en spelplan för vanlig bingo är det, och att rutorna i regel har olika nummer. Sedan slår man som spelare vad på var bingon kommer att hamna, och har man rätt nummer, vinner man.

Kobingo

Skillnader mellan kobingo och vanlig bingo
I kobingo är det dock ingen dator eller liknande som slumpar fram det vinnande numret, utan, precis som man kanske även kan höra på namnet, en ko! Man väntar nämligen tills kon får fram en koblaja någonstans på spelplanen, och vinnaren är den som gissat rätt ruta!

Tar inte detta väldigt lång tid?
Inte så lång tid som man kanske skulle kunna tro, faktiskt, då kor har en förmåga att få fram blajor relativt ofta. Ett kobingospel tar därför inte så lång tid som man skulle kunna föreställa sig.

Internetvarianten av spelet
Fast det kanske låter totalknasigt, finns det faktiskt en internetvariant av kobingo också. Detta spel funkar så att en data-animerad ko går runt på dataskärmen och eventuellt gör sig av med en koblaja. Sedan är principen för vinst exakt den samma som i vanlig kobingo. Detta kan vara ett trevligt alternativ för alla som spelat vanlig kobingo och fått abstinens och vill prova något motsvarande online.