Gratis bingo

En gratis bingobonus fungerar som en välkomstbonus i form av en bestämd summa pengar du får helt gratis för att prova på att spela bingo för. Detta är förstås för att ge alla spelare en möjlighet att provspela på den aktuella bingosajten för riktiga pengar med förhoppningen att de sedan ska trivas och vilja stanna kvar som medlemmar. Man kallar även ibland denna välkomstbonus för registreringsbonus, och precis som namnet antyder är det en bonus man erhåller från bingoplatsen efter det att man registrerat sig. Man behöver faktiskt inte ens göra en insättning själv, utan många gånger räcker det med att bara öppna ett konto. Det går inte att ta ut pengarna man fått från registreringsbonusen, däremot brukar man kunna ta ut pengar man vunnit från bonusen, vilka alltså är att betrakta som ens egna pengar.

Gratis bingo

Här följer en förteckning på några bingosajter som ger generösa bingobonusar vid registrering och som inte kräver att man gör någon egen insättning först:
– AhaBingo
– Airbingo
– Bella Bingo
– BestBingo
– Bet24
– BingoJoy
– Blue1 Bingo
– Caliberbingo
– HappyBingo
Lycko Bingo
– MammaMia Bingo
– Maria Bingo
– MinBingo
– NordicBet Bingo
– Piggy Bingo
– Svea Bingo
– TrendyBingo
– Unibet Bingo
– Utopia Bingo.

Vanligtvis kan man inte ta ut bonuspengarna direkt i kontanter, utan de är istället tänkta för att köpa bonusbrickor. Dock räknas alla vinster som vunnits genom spel med bonuspengar som kontanter och ens ”egna” pengar och kan självfallet tas ut eller användas för att köpa mer bingobrickor eller spela andra spel. Det är heller inte ovanligt att bingosajter erbjuder gratis bingobrickor under en viss tid på dygnet, under en kampanjperiod eller i ett visst bingorum, men det finns ändå vinster att vinna, ofta jackpottvinster.

En självklar fördel med gratisbingo är att man får ett tillfälle att lära sig och förstå spelet i lugn och ro innan man bestämmer sig för att satsa pengar själv. Det är givetvis bra att förstå bingoreglerna ordentligt och veta hur de olika funktionerna på bingosajten fungerar. Gratis- eller bonuspengar är inget unikt för just bingovärlden. På sajter för poker och casino har man liknande system. Naturligtvis handlar gratispengar först och främst om att bygga upp ett intresse för spelet i fråga med förhoppningen att provspelaren fastnar för spelet och kommer tillbaks.

Det finns dock ett visst villkor förknippat med gratis bingo i form av bingobonusar och detta är omsättningskravet. Det innebär att efter det att du har gjort din första insättning och utnyttjat en bingobonus så måste du omsätta bonusen innan du kan ta ut pengarna. Med andra ord måste du alltså omsätta bonusbeloppet på bingospel innan du kan göra ett uttag. Detta gäller så klart bara bonusen och din vanliga insättning kan du naturligtvis ta ut när du vill. Anledningen till att en bingobonus måste omsättas är för att stoppa det bonusmissbruk som annars skulle kunna uppstå. Omsättningskravet på en bingobonus varierar ganska kraftigt men runt 10 gånger är inte ovanligt.

I takt med att intresset stiger för bingospelande dyker det förstås upp fler och fler bingoaktörer på nätet. Det är dem som konkurrerar om din uppmärksamhet i form av gratispengar och annan bonus. Som bingofantast är det bara att tacka och ta emot!