Bingo på nätet

Hur tog sig bingospelandet in på Internet från de småtrötta bingohallarna? Hur gick spelet från att vara en företeelse främst förknippat med en äldre målgrupp till att en fjärdedel av spelarna utgör en åldersgrupp under 35 år? Hur gick det från otrendigt till folknöje? Kanske det inte finns något entydigt svar på den frågan, men en sak är säker – det verkar som om bingospelandet inte ska räknas ut riktigt ännu. Bingo är ett spel som har hittat sin plats på nätet och det tycks som om det är här för att stanna. Vissa går så långt att de kallar det för en massrörelse.

Men om man nu aldrig har spelat Bingo på nätet, vart ska man då ta vägen och hur börjar man? Några bra bingosajter, om man nu vill hålla sig till svenska sajter, som brukar rekommenderas är: Svenska Bingo, Betsson Bingo, LyckoBingo, Bet365 Bingo, Maria Bingo, Expekt Bingo, Caliber Bingo, Svenska Spel Bingo, Unibet Bingo och AhaBingo. Med detta sagt torde de flesta stora svenska bingosajter på nätet ha räknats upp.

Bingo på nätet

Du kan förstås själv välja vilken typ av bingo du vill spela. Bingosajterna erbjuder allt från snabba turboalternativ till spel som pågår nivå efter nivå. Den allt mer hårdnande konkurrensen mellan de olika sajterna ger förstås fördelar till spelarna. Till exempel erbjuds många fina välkomstbonusar för nya medlemmar samt ytterligare bonusar för att hålla kvar gamla. Man börjar oftast med att registrera sig i det bingorum som man valt men ibland kan man även få pröva på att spela med låtsaspengar innan man registrerar sig. När spelet startar visas bingoutropen på skärmen och samtidigt markeras numren på ditt eller dina bingobrickor automatiskt. Du kan också ofta välja att göra det manuellt om du tycker att det ger mer spelkänsla. Du behöver inte oroa dig för att råka missa något nummer då programmet kontrollerar dina brickor och nummer.

Det under 1990-talet enormt populära svenska TV-programmet ”Bingolotto” bidrog till bingospelandets popularitet och befäste dess position, men ironiskt nog anses även programmet ligga bakom de fysiska bingohallarnas nedgång. Man flyttade helt enkelt hem spelandet till TV-soffan och byggde sig istället en ny gemenskap där med familj och vänner. När spelet väl hade fått sin självklara plats i hemmet var därmed steget inte så långt till datorn. Då bingo traditionellt sett alltid varit ett spel med mycket sociala inslag i form av kaffe och småprat har bingosajterna på nätet även försökt att efterlikna den kulturen. Detta har man helt enkelt löst genom att installera chattfunktioner så att bingospelarna kan prata med varandra under spelets gång och det finns även underhållningsaktiviteter i form av frågsporter och annat i väntan på att bingospelandet ska komma igång. Det kan även vara spännande att följa de andra spelarnas spelaktiviteter och få reda på hur nära de är att få bingo, om de nu väljer att delge sina medspelare detta i chattrummet. Bingo är ju tämligen unikt i sitt slag att man tävlar mot slumpen tillsammans, och att det inte är så inriktat på prestation och skicklighet. Det kanske är just därför som det anses vara så ett så trevligt och folkligt spel.