Bilbingo

Om du är ute efter en lite annorlunda bingoupplevelse, i jämförelse med den du normalt får när du spelar bingo i en bingohall eller på bingosajter på nätet, kan bilbingo vara ett bra alternativ.
Bilbingo anordnas dock lokalt, ofta av olika sportföreningar och liknande, så hur bra möjligheter man har till att spela bilbingo beror även på var man bor. Det finns dock många bra guider och kalendrar med just bilbingo som specialitet på nätet, så känner man sig lite osäker gällande detta, kan en bra början för att hitta lokala bilbingospel vara att försöka hitta sådana guider och kalendrar.

Tänk dock på att bilbingo, av förståeliga skäl, främst spelas under sommaren. Den som vill spela bilbingo under vintern kommer därför att få det lite svårare, oavsett var han eller hon bor, men på sommaren kan det vara trevligt att kombinera ett bilbingospel med en utflykt eller liknande, och på så vis åla även lite längre bort för att kunna spela.

Bra att veta om bilbingospel
Exakt hur länge ett bilbingospel pågår varierar litegrann, men det är vanligt att man håller på i ungefär 3 timmar, möjligtvis med en liten paus för fika.

Bilbingo

På vissa håll kallas bilbingo även för drive in bingo, men oavsett beteckningen, är det samma spel det handlar om.

Totalt kan man vinna mellan 10 000 kronor och 15 000 kronor på de flesta bilbingospel, men det är oftast inte en enda spelare som vinner hela vinstsumman, utan istället delas vinstpotten i regel upp i flera mindre potter, så att fler ska få chansen att vinna.

När det gäller själva spelupplägget funkar bilbingo som andra bingospel, som du förmodligen redan är van vid att spela. Man behöver därför inte lära sig något särskilt för att komma igång, och precis som andra bingospel, passar även bilbingospel bra för nybörjare, då de är så lätta att lära sig, även om man inte spelat bingo förr.

Exakt hur stor spelinsatsen är, samt hur spelbrickan ser ut, kan variera lite, beroende på vem det är som anordnar bilbingospelet det gäller. De flesta bilbingobrickor är dock ganska lika, och för de flesta bilbingo spel är insatserna för spelet små, för att locka så många spelare som möjligt.